Planteværn 2024

Planteværn 2024

Varenummer:403097

Pris:
DKK 449,00

Håndbogen giver et overblik over de muligheder, der er for bekæmpelse af ukrudt, sygdomme og skadedyr samt vækstregulering i al slags planteproduktion i Danmark. Læs mere om bogen nedenfor under "Beskrivelse".


Klik her og se et uddrag fra bogen


Abonnement
Tegn abonnement på næste års udgave af Planteværn her. Pris 399 kr. inkl. forsendelse.

- +
ELLER
Produktdetaljer

Byline

Udgave 2024
Forfattere Ghita Cordsen Nielsen, Jens Erik Jensen, Poul Henning Petersen, Stig Feodor Nielsen, Peter Hartvig
Antal sider 511, illustreret
ISBN 978-87-93976-21-4
Udgivet af SEGES Forlag
Udgivelsestidspunkt 02/02/2024
Indholdsfortegnelse Se indholdfortegnelse
Beskrivelse

Detaljer

Planteværn 2024 præsenterer nye metoder og midler til plantebeskyttelse og vækstregulering i planteproduktionen. Følg med i udviklingen og få hjælp til at navigere gennem betingelserne for godkendelser til brug af de forskellige midler. Håndbogen indeholder både praktiske vejledninger til bekæmpelse af ukrudt, sygdomme og skadedyr samt grundige beskrivelser af tilgængelige midler. Derfor er håndbogen uundværlig for dig, der arbejder professionelt med planter og planteværn.

Landskonsulent i planteværn hos SEGES Innovation, Ghita Cordsen Nielsen, forklarer nødvendigheden af en sådan håndbog:
- Godkendelsesbetingelserne for de enkelte midler bliver mere og mere omfattende, så det er nødvendigt med en håndbog. I dag er der f.eks. ikke kun afstandskrav til vandmiljøet, men for nogle midler også til boliger, veje og §3-områder. Bogen indeholder desuden information om brug af specifikke dyser med mindre vinddrift, samt krav til bestemte vækststadier og behandlingsintervaller.

Planteværn 2024 har også fokus på Integreret Plantebeskyttelse (IPM), der spiller en afgørende rolle i alle driftsgrene. Ligesom der også findes en oversigt over vejledende bekæmpelsestærskler for skadegørere.

Alle godkendte og markedsførte midler til erhvervsmæssig plantebeskyttelse i Danmark findes i Planteværn 2024, og et detaljeret register gør det nemt at finde de nødvendige oplysninger, når behovet opstår. Håndbogen omfatter både konventionelle plantebeskyttelsesmidler og mikrobiologiske midler samt basisstoffer, hvilket giver et solidt overblik over tilgængelige metoder, også inden for økologisk planteproduktion.

Målgruppen for Planteværn 2024 er bred og inkluderer planteavlskonsulenter, landmænd, gartnere, greenkeepere, skovbrugere, landbrugslærere, studerende og andre, der beskæftiger sig med planter og plantebeskyttelse. Håndbogen omfatter planteværnsmidler til landbrugsafgrøder, frugt, bær, frilandsgrønsager, prydplanter, væksthuse, planteskoler, golfbaner, rekreative områder, skove, læhegn og juletræer. Håndbogen er nu tilgængelig for alle, der ønsker at forblive opdateret og informeret inden for plantebeskyttelse.

Abonnement
Det er muligt at tegne abonnement på håndbogen. Skan QR-koden eller klik her og udfyld formularen, så får du tilsendt Planteværn i abonnement fra 2025. Abonnementsprisen er 399 kr. inkl. moms og forsendelse, og du modtager håndbogen ultimo januar/primo februar.